ohradní zeď

Hlavní hradební zeď obíhá jádro hradu ze všech stran a tvoří tak obvodový prstenec vymezující vnější nádvoří. Na západě a severozápadě probíhá pozdně gotická mohutnější hradba opatřená dvěmi hranolovými baštami a několika ustoupeními zdiva, umožňující cílenější obranu. Na severovýchodě na starší hradbu navazuje mladší méně mohutná hradba renesanční, která nerespektovala průběh původní zdi. Na severovýchodě je šestiboká bašta; další obranu zdi usnadňuje zalamování a opěrné pilíře. Na jihu obvodní zeď navazuje na budovy brány s hláskou. Na východě je z vnějšku přistavěna přízemní budova bývalé koroptvárny z přelomu 19. a 20. století. Má pultovou, na okrajích zvalbenou střechu a zubořezem zdobenou korunní římsu. Další hospodářské přístavky se nachází na severu, v jednom z nich je hradní studna.