ohradní zeď

Zděná a omítnutá ohradní zeď vymezuje část jižní a východní hranice zámeckého areálu. Omítka je na vnější straně místy dosti poškozená, takže je viditelné cihelné zdivo. Koruna zdi je kryta přesahujícími příčně kladenými cihlami. Ohradní zeď rytmizují mírně předstupující hranolové sloupky. Ve východní části, proti kostelu sv. Vavřince, se nachází brána a branka. Bránu tvoří dva hranolové pilíře, vyšší než zeď. Na nich jsou zavěšena novodobá dřevěná dvoukřídlá vrata, jejichž křídla tvoří klasovitě kladená prkna, pobitá hřeby. Klas směřuje do stran tak, že ve středu vrat tvoří společně kosočtverce. V horní části jsou prkna s mezerami, nahoře řezaná do postupně se zvyšujícího konkávního tvaru. Spoj křídel kryje profilovaný sloupek s patkou, nad níž je diamantová bosa, nahoře je římsová hlavice. Vpravo od brány, nikoli ve vedlejším poli zdi, ale až v následujícím, je branka pro pěší. V otvoru, lemovaném šambránou, jsou dvoukřídlé dřevěné dveře tvořené klasovitě kladenými prkny. V horní polovině křídel směřuje klas nahoru, v dolní dolů. Spoj křídel kryje oblý sloupek. Druhá brána se nachází na jižní straně zámeckého areálu, vlevo od zahradního domku čp. 278. I tu tvoří hranolové pilíře, avšak zde provedené zdobněji. V dolní části přední strany mají sokl, výše se nachází obdélné, na výšku orientované pole s půlkruhově rozšířeným středem horní a dolní části. Pole má hrubý povrch, sahá až pod profilovanou římsou vymezenou hlavici. Pilíře zakončuje přesahující profilovaná římsa a na ní navazující nízká, o něco užší cihlová nástavba. Na pilířích jsou zavěšena novodobá dvoukřídlá kovová vrata.