ohradní zeď s branou

Areál kostela je po své hranici obehnán zděnou zdí, v některých částech lomový kámen, v některých částech zděná z cihel, některé části zdivo smíšené. Koruna zdiva krytá někde kamennými deskami, někde keramickými bobrovkami, místy jen zatřená maltou. V horní (jižní) straně ohrazení je prolomena brána, tvořená dvěma čtvercovými pilíři, krytými kamennými deskami, které nesou kamennou výzdobu ze dvou článků. Na vnější straně pilířku štukové vročení 1617 a 1835. Další brána je v severní části ohradní zdi. V místě, kde se ohradní zeď stýká se vstupní brankou do areálu děkanství je v ohradní zdi na straně do Kostelní ulice z cihel vyzděna nika se segmentovým záklenkem. V ní byla umístěna kvalitní barokní plastika -Kalvárie - vysoký dřevěný latinský kříž s nápisovou tabulkou a ukřižovaným Kristem. U paty kříže stály dvě dřevěné plastiky, socha sv. Jana a Panny Marie. Plastiky byly umístěny ve vysoké nice půlkruhově sklenuté, v dolní části uzavřené kamennou kuželkovou balustrádou. Po levé straně niky jsou v ohradní zdi vyzděné slepé mělké široké niky, v nichž je umístěn kamenný náhrobek (středověký). Georg Hassler - první důlní inspektor.