ohradní zeď zámecké zahrady

Oplocení zámecké zahrady a navazující obory je v severovýchodní části tvořeno plnou kamennou zdí se zbytky hrubé přírodní omítky, krytou vrstvou cihel. V proniku s potokem je do ní vestavěn mostek (sklenutý valeně z velkých pískovcových kvádrů, hladká čela zděna z kamene, plné zábradlí z cihel ukončeno kamennými pilířky, kryté betonovou destičkou). Jižně při mostku, v ose bran bývalé zahrady zazděná pilířová brána: zděné pilíře kryty profilovanými pískovcovými hlavicemi, na nich na čtverhranných podstavcích bachraté mísy (2 kusy, pískovec, průměr asi 60 cm, hluboká mísa s ovocem, stěny zdobeny šátkovými závěsy), při pilířích nižší úseky zdi, též kryté profilovanou pískovcovou římsou, na jihu zbytek podstavce dalšího neznámého sochařského doplňku. Ohrazení severně od zámku tvoří drátěné pletivo v rámech s profilovanými litinovými osmibokými sloupky. V úseku u lesovny laťkový (horní konce s řezbou) a plaňkový plot s dřevěnou dvoukřídlou branou ze zašpičatělých latěk, ke středu se konvexně zvyšující, trámkové konstrukce, krytou šindelovou valbovou stříškou, nesenou dvěma hranoly.