okresní dům (bývalý) - společenský dům

Řadový dvoupatrový dům, součást původního Grandhotelu čp.295, na který je provozně napojen. Zděná stavba se štukovou omítkou, střecha valbová, dispozičně a konstrukčně převažuje trojtrakt. průjezd do dvora slouží pro zásobování hotelu. Střecha valbová a sedlová v navázání na sousední domy. Uliční fasáda se skládá ze dvou symetrických částí - z prostoru nad jídelnou a nad průjezdem. Mezi šikmými opěrnými pilíři 3 elipticky zaklenutá okna jídelny a průjezdu do dvora. Okna jídelny mají dřevěné portálky. Mezi dvojicí pilířů pevně zasklená okna se skleněnou vitráží. Část fasády nad jídelnou má 9 okenních os, okna tříkřídlová s horním větracím křídlem členěným příčkami, osovost zvýrazněna arkýřovým oknem salonku v 1.patře (5 sdružených dvoukřídlových oken s horním poutcem). Pod okny jednoduchá římsa. Hlavní římsa nad střední částí segmentově zvednutá, omítka štuková, pod římsou rostlinný dekor v plastické omítce. Nad arkýřovým oknem nápis "Grandhotel. Část průčelí nad průjezdem s jednou okenní osou je mírně zaoblená, v 1.patře 3 sdružená dvoukřídlová okna, ve 2.patře zasklená lodžie s kovovým dekorativním zábradlím. Portál průjezdu s plastickou výzdobou od S. Suchardy je krytý původními kovanými vraty se secesní motivy. Nad průjezdem nápis "Zbudováno v letech 1903-1904" v plastické omítce. Na nárožích nad hlavní římsou pískovcové plastiky. Komíny s výtvarně pojatými hlavicemi. Dvorní fasáda je asymetrická, hmotově členěná ve střední části obloukovým jednopatrovým rizalitem. Celkem 10 okenních os, okna tříkřídlová s horním větracím křídlem, balkonové dveře na terasu, která je nad rizalitem. Omítka vápenná štuková, fasáda bez dekorativních článků, pouze obloukový rizalit členěn vertikálně lesénami a okna orámována jednoduchými šambránami. Krytina střechy červený eternit.