Okresní výbor KSČ

Jedná se o rozsáhlou budovu sestavenou z protínajících se hmot na půdorysu nerovnoramenného kříže. Hlavní hmota je tvořena pětipatrovým obdélným blokem,ze kterého vybíhá na jižní straně kaskádově ustoupené dvoupatrové křídlo a na severu přízemní obdélné křídlo. Vybíhající křídla jsou hladká bez výraznějších profilací. Fasády jsou architektonicky pojednány shodně, v současnosti po zateplení s hladkou omítkou s okny seřazenými v mírně zapuštěných pásech. Hlavní obdélná budova je v pravidelných osách zvýrazněna vertikálními rizality se zaoblenými hranami, které jsou členěny menšími okenními otvory. Okenní rastr je tvořen úzkým a širokým obdélným oknem jednoduchého členění. Poslední patro s atikou bývalo zvýrazněno plechovými sponami, které po zateplení zanikly. Komplex má rovné zastřešení s převýšenou atikou. Budova je umístěna na rozlehlé parcele, která je ve vztahu ke stavbě doplněna betonovými zídkami, oplocením a zejména pískovcovou sochou od Jiřího Prachaře, která byla vytvořena přímo pro budovu okresního výboru.