opěrná zeď se sklepem

Převážně z lomového kamene, spárovaná novodobě betonem. Zčásti zřejmě vznikla úpravou vyzdívek renesančních příkopů. Od jihovýchodního nároží starého zámku úsek asi 7 m dlouhý, pravoúhle se lomící k východu a postupně klesající. Dále k jihu asi 3 m široká svažitá mezera, při ní na jižní souběžná zeď s krátkým kolmým koncem na východním konci a dlouhým pokračováním na západě, vytvářejíc tak zákoutí zčásti dlážděné plochými kameny s lavičkami. Zčásti s nezarovnanou korunou, ve spodní části s nepravidelnou šikmou přizdívkou. Při jižním konci opěrák a do přizdívky vložený bazének (cca 120/60 cm) se zaoblenými rohy a kanelurou pod profilovaným horním okrajem. Dále svah, z něhož vystupuje opěrná zeď asi o 10m západně, na jih se dvakrát lomí a zaniká ve svahu, kde je k ní přiloženo zahradní schodiště. Tato část ukončena obloukovou kamennou římsou, na severovýchodním nároží vytvářející vykonzolovanou polygonální plošinku, nesenou třemi konzolami se čtvrtkruhovými čely. Proti východnímu průčelí kaple ve zdi velký otvor se stlačeným záklenkem, se špaletou z velkých, hrubě opracovaných kvádrů. Otvor vede dále pasem z lomového zdiva do sklepa s valenou cihelnou klenbou založenou na nízkou stěnu z velkých pískovcových kvádrů, další sklepní prostor nepřístupný.