oplocení

Zahradu od Žižkovy a Mírové ulice odděluje původní oplocení sestávající z omítané podezdívky, kovového plotu a částečně z plné omítané zídky. Na západní straně, před hlavním vstupem do vily (z Žižkovy ul.) je v oplocení branka pro pěší. Na severní straně, z Mírové ul., je před garáží vjezd. Oplocení je tvořeno nízkou podezdívkou z plných cihel a opatřenou hladkou omítkou. Koruna podezdívky kryta plechem a do její podélné osy je kotven kovový rámový plot s drátěnou výplní. Branka pro pěší z Žižkovy ulice je tvořena postranními širokými pilíři vyrůstajícími plynule z podezdívky a v koruně kryté plechem - v podstatě krátké úseky zídky. Vlastní branka je kovová dvoukřídlá, masivnější rámové konstrukce s drátěnou výplní, vsazená postranních polí na lícní straně uzavřených plechem. V levém poli schránka na dopisy, vpravo zvonek. V nároží ulic je sokl nadvýšen v půdorysu zaobleným úsekem plné zdi opatřené rovněž omítkou a s oplechovanou korunou. Ve východním závěru severního úseku oplocení (do Mírové ulice) je vjezd s dvoukřídlými kovovými vraty rámové konstrukce s drátěnou výplní. Strany vjezdu tvořeny pilíři vyrůstajícími z podezdívky a s korunou krytou plechem - pravý pilíř má na boku vidět nezačištěné odbourané zdivo.