Ottova vila

Volně stojící budova z let 1909-1911 na nepravidelném čtvercovém půdorysu je západní fasádou obrácena do ulice a východní do podélně komponované zahrady. Třípodlažní budova s mansardovou střechou prolomenou okny podkroví. Střecha završena dvěma mohutnými zdobenými komíny. Na Z hluboký rizalit s podjezdem. Východní fasáda je otevřena do zahrady monumentálním schodištěm ústícím na terasu, která pokračuje na jih, kde na ní probíhá sloupořadí pergoly. Vnější fasády jsou zdobeny opakovaným geometrickým rastrováním s kontrastními, hluboce plastickými vegetativními dekoracemi. Na terase a ohradní zdi dekorativní květinové vázy, na Z průčelí dětské postavy. Skladba interieru je velmi důmyslná. Centrem je vstupní hala ústící na východě třemi vysokými otvory na terasu. Hala je třípodlažní s balkonovou galerií a řadou masivních sloupů, zdobena geometrickým rastrem i dekorativními vázami. V budově jsou zachovány původní výplňové dveře, okna, zábradlí a další detaily. Zahrada, původně podélně do geometrických obrazců komponovaná, se středem ve tvaru odstupněného obdélníka se dvěma altány, je po povodni r. 2002 nahrazena plochým trávníkem.