palác - hradní jádro

Jádro hradu s palácem zabírá skalnatý vrcholek hradního kopce, který vymezuje mohutná plášťová zeď určující prostor s rozměry 45 x 35 m. Směrem na západ k přístupovému sedlu se zeď zalamuje do obranného tupého úhlu. Pod tímto břitem se nachází okrouhlý prostor někdejší cisterny na vodu, vylámané ve skále. Na jihu a jihovýchodě k plášťové zdi přiléhá čtyřprostorový palác s částečně zasypanými valeně zaklenutými sklepy. Zdivo paláce dosahuje do výšky prvního patra a obsahuje dva portály z doby kolem roku 1400 a v hlavním sále výběhy žebrové klenby (původně patrně obkročné) ze stejné doby. Naproti paláci se nachází substrukce patrně hospodářských stavení, ubouraných až na úroveň zdí přízemí. Z vnějšku je obvodová zeď hradu doplněna masivními opěráky, ve východním je prolomen průchod s oslím hřbetem.