památník padlých partyzánů

Uprostřed polí severně od obce v parkové úpravě sloužící jako pietní místo stojí vysoká pískovcová konická mohyla vyrůstající z obdélného kvádru. Uprostřed je vztyčen žulový pilíř původně s kovovou plastickou pěticípou hvězdou ve vrcholu, která byla v neznámém roce odstraněna. Dolní část pilíře zdobí tmavá bronzová deska s reliéfy dvou samopalů uprostřed s hvězdou. Na desce stojí reliéfní majuskulní nápis: PARTYZÁNI BRIGÁDY MISTRA J. HUSI/SVÉMU PADLÉMU VELITELI/MAJORU RA. FOMINOVI A 6 DRUHŮM/PADLI JSTE ZA SVOBODU LIDSTVA, /DEMOKRACIE A SOCIALISMU. /VÁŠ ODKAZ SPLNÍME PRACÍ. Pomník je v přední části rozšířen o tři schodišťové stupně, na jejíž vrcholu je se nachází kvádr s tmavou bronzovou deskou se jmény padlých. Na kvádru umístěna původně jen zasklená, zhruba od 90. let již zazděná, vitrína v niž je uloženo 7 uren. Urny s popelem padlých byly do pomníku umístěny roku 1981. velikost desek: horní deska 70 x 50 cm spodní 130 x 36 cm