park

Západně a jižně od kaple s ambity se na místě bývalého hřbitova (zrušeného v roce 1922) rozkládá park, který je obehnán ohradní zdí. Později byl park rozšířen před jihozápadní polovinu jihovýchodního křídla ambitů, tedy před východní stranu bývalého hřbitova. Park je inspirován anglickým krajinářským parkem, jeho zatravněná plocha je členěna dnes asfaltovými chodníky. Jeden vede od východní brány (jihovýchodně od jižní kaple ambitů) podél jihozápadního křídla ambitů k severní bráně (při západní kapli ambitů). Z tohoto chodníku vedou tři rovnoběžné chodníky na západ (z nich severní je značně užší), které jsou v západní části parku spojeny šikmo vedoucím chodníkem ústícím do západní brány při severozápadním nároží ohradní zdi. Jižní a prostřední chodník jsou zhruba v polovině své délky spolu spojeny na ně kolmým chodníkem. Do tohoto chodníku ústí o něco širší chodník spojující ho s chodníkem mezi východní a severní branou. V ose tohoto chodníku, zhruba v centru plochy vymezené ostatními chodníky, je postaven pomník s pískovcovým pylonem a betonovými křídly, dnes bez nápisové desky. Při ohradní zdi na její západní straně je osazena hranolová, v půdorysu mírně obdélná nádrž na vodu vytesaná z jednoho kusu pískovce. Na jižní straně parku (zhruba v její východní třetině) stojí v pravoúhlém zalomení ohradní zdi stojí eklektická Preidlerova hrobka, k níž vede z jižního chodníku úzký chodníček. Co se týče dřevin vynikají kolem středního a jižního chodníku vysazené lipové aleje, při jižní ohradní zdi a kolem pomníku tůje, při severní zdi mohutný javor, v severozápadním rohu mohutný dub a porůznu rododendrony. V rozšíření parku před východní částí ohradní zdi stojí při jihozápadní částí jihovýchodního křídla ambitů jednoduchý pomník (původně obětem 1. světové války) v podobě ležatého kvádru s poměrně nízkým pylonem ve středu na němž leží na vavřínu položená kamenná vojenská helma. V současnosti je na čelní straně pylonu osazena žulová deska se zlaceným nápisem: “PAMÁTNÍK / VETERÁNŮ / A OBĚTÍ / VŠECH VÁLEK”, signatura: “BEITLICH u. STOLZE” na přední straně, v pravém horním rohu. Před tímto pomníkem končí dlážděný chodníček odbočující sem z cesty (dlážděna do vějířů z malých žulových kostek) spojující barokní schodiště s hlavním portálem věže v jihovýchodním průčelí ambitů. Před pomníkem jsou vysazeny rododendrony a podél cesty lipová alej. Jihozápadní část tohoto rozšíření parku, před východní branou, jižně a jihozápadně před opěrnou zídkou a barokním schodištěm je vydlážděna. Pojízdné trasy jsou vydlážděny do vějířů z žulových kostek střední velikosti a lemovány kostkami velkými, zbytek plochy je z nepravidelných čedičových kamenů. V této dlažbě je vynechána oválná plocha (před východní bránou, na jižní straně pojízdné trasy) v níž rostou dvě mohutné lípy.