park

Park má tvar nepravidelného čtyřúhelníku v rovinatém terénu nivy potoka. Částečné oplocení v blízkosti hospodářských budov je stavebně nevhodné a situování zařízení telekomunikací výrazně narušilo pohledovou osu od zámku na kostel. Téměř zdevastovaný park byl v r. 2000 rehabilitován, obnovena síť chodníků a mobiliář. Součástí původního vybavení je kamenný můstek přes potok. Z původní krajinářské kompozice se dochovalo několik soliterních dřevin, z nichž nejcennější je unikátní exemplář platanu javorolistého, který je chráněn dle zákona 114/1992 Sb. o státní ochraně přírody a je pravděpodobně nejmohutnějším svého druhu na Moravě. Nové dosadby doplňují kompozici s cílem zachování pohledu na významné stromy a překrytí nevhodných průhledů na komunikace a okolní zástavbu. Seznam dřevin: Juniperus chinensis uPfitzeriana u, Larix decidua, Pinus nigra, P. strobus, Pseudotsuga menziesii, Taxus baccata, Thuja occidentalis uMalonyanau, Tsuga canadensis, Acer campestre, A. ginnala, A. platanoides, A. platanoides uRed Sunsetu, A. Pseudoplatanus, A. saccharinum, Aesculus hippocastanum.,Azalea mollis, Betula pendula, Carpinus betulus, Cercis siliquastrum, Cornus alba, C. sanquinea, C. stolonifera uFlavirameau, Corylus avellana, C. colurna, Fagus silvatica, F. silvatica uAtropuniceau, F. silvatica uAsplenifoliau, Forsythia intermedia, Fraxinus exelsior, Gleditsia triacanthos, Hammamelis intermedia, Hedera helix, Juglans nigra, Liriodendron tulipifera, Ligustrum vulgare, Lonicera tatarica, Magnolia soulangeana, Platanus x acerifolia, Philadelphus coronarius, Physocarpos opulifolius, Populus x canescens, Potentilla fruticosa, Prunus avium uPlenau, Prunus padus uColoratau, Pterocarya Fraxinifolia, Quercus palustris, Q. robur, Q. rubra, Rhododendron hybr. , Rosa hugonis, R. glauca, Salix alba uTristisu, S. viminalis, Spiraea bumalda, S. bumalda uAnthony Watereru, S. japonica uLittle princessu, S. nipponica uSnowmoudu, Sorbus aria, Syringa vulgaris, Tilia americana, T. cordata, T. cordata uGreenspireu, T. platyphyllos, T. tomentosa, Viburnum opulus, V. pragense, Weigela hybrida výměra cca 1,5 ha, nadm. v. 247 m