park

Zámek sloužil jako letní sídlo abatyší kláštera sv. Jiří v Praze, proto byla v jeho bezprostředním okolí zřízena barokní zahrada, obehnaná zdí. Současný stav zámeckého parku v Čížkovicích je výslednicí dlouhodobě trvající degradace původní barokní dispozice, která vznikla koncem 17. století. Původní jednolitý areál pravidelného parteru navazujícího na zámek a přírodně krajinářské partie, byl v poslední čtvrtině 19. století násilně rozdělen místní komunikací a následnou zástavbou domů i mateřské školky. Stavební činnost dále pokračovala na konci 20. století, kdy další část krajinářské partie byla zastavěna tzv. Domovem s pečovatelskou službou. Zbývající torzo zámeckého parku vykazuje znaky přírodně krajinářského parku. Rekonstrukce zámeckého parku v roce 2009 se zaměřila především na rehabilitaci zbývajících prostorových hodnot parku – otevření a vyčištění tří hlavních palouků, a revitalizaci stromového patra a citlivé dosadby dřevin. Nedílnou součástí bylo i obnova stavu cest a mobiliáře parku.