parní vodárna

Vodárna je patrový a částečně přízemní objekt obdélného půdorysu se sedlovými střechami. Fasáda je jednoduše členěna pravidelně rozmístěnými okny se segmentovým záklenkem, soklem, kordonovou a korunní římsou. Na levé straně patrové části objektu je hlavní vstup, za ním chodba, ze které je přístup vpravo do strojovny, vlevo do kotelny, která je přízemní. Za kotelnou je přístavek přístupný zvenku. Pod vstupní chodbou je malý sklep klenutý segmentovými klenbami. Z chodby vede schodiště do patra - nad strojovnou byly 3 byty pro zaměstnance. Původně byl vedle kotelny ještě 32 m vysoký komín, ten byl po změně využití odstraněn – provoz byl elektrifikován a parní provoz v r. 1960 zastaven. Pozemek vodárny je ze tří stran oplocen drátěným pletivem na betonových sloupcích, ze strany příjezdové cesty je zděný plot s kovovou brankou a vjezdovou bránou. Na pozemku je drobná stavba čerpací stanice, která nahradila funkci parní vodárny.