pohřební kaple Bukůvků z Bukůvky

Samostatně stojící zděná omítaná stavba obdélného půdorysu s trojbokým závěrem. Střecha je sedlová, krytá pálenou taškou bobrovkou, nad závěrem jehlancová. Fasády jsou členěné dvoustupňovými opěrnými pilíři na všech nárožích a mezi okny na jižní boční fasádě. Omítka je opatřena bosáží v celé ploše kromě opěráků. Okna jsou převýšená a mají půlkruhový záklenek, profilované šambrány jsou vpadlé. Na průčelní straně je osově umístěný vstup s půlkruhovým záklenkem a vpadlou profilovanou šambránou obdobně řešenou jako u oken. Dřevěné dveře jsou dvoukřídlé rámové zdobené vyřezávanými detaily a ozdobným kováním. Ve štítu je zvonicový nástavec se sedlovou stříškou zakončený křížkem, který poněkud předstupuje před fasádu, nesen konkávně vybranými konzolkami. Mezi nimi je erb rodu Bukůvků z Bukůvky. V interiéru jsou za vstupem po obou stranách schodiště na zvýšenou úroveň podlahy kaple, uprostřed v úrovni vstupu jsou po obou stranách i v čele hrobky jednotlivých členů rodiny označené jmény a daty. Místa pro rakve jsou zaklenuta segmentově a překryta skleněnými deskami. Horní úroveň je ohrazena ozdobným kovovým zábradlím.