pohřební kaple Krista na hoře Olivetské

Samostatně stojící orientovaná architektura vystavěná na obdélném půdorysu s nepatrně odsazeným půlkruhovým závěrem a zastřešená sedlovou střechou, v závěru půlkuželovou, krytina je pálená prejzová. Stavbu obíhá hladký sokl. Boční průčelí jsou členěna čtyřmi pilastry s římsovými hlavicemi a prolomena jednou okenní osou s půlkruhovým záklenkem. Nad pilastry probíhá profilovaná kordonová římsa, průčelí jsou završena vyloženou hlavní římsou s bohatou profilací. Členění průčelí závěru je řešeno stejně, se třemi pilastry, bez okenních otvorů. Západní průčelí je členěno čtyřmi pilastry s římsovými hlavicemi nesoucími profilovanou kordonovou římsu a završeno vyloženou profilovanou hlavní římsou krytou prejzy. Na osu prolomen pravoúhlý vstup orámovaný profilovanou lištou s ušima a kapkami, nad vstupem přímá návojová římsa a nad ní oválná reliéfní kartuš zdobená akantem, nesoucí dietrichsteinský znak s kardinálským kloboukem a znak františkánů. Nad kartuší je termální okno s profilovanou šambránou. Mezi pilastry po stranách vstupu se nachází niky v pravoúhle zalomeném profilovaném rámu, s konchou s reliéfní mušlí. Nad nikami trojúhelné frontony. Hlavní římsa nese štít s volutovými křídly zakončenými obelisky, mezi dvěma pilastry kruhové okno s profilovanou šambránou. Štít zakončen trojúhelným frontonem s reliéfní okřídlenou andílčí hlavičkou, ve vrcholu osazen dvojramenný kříž. Interiér zaklenut valenou klenbou se styčnými výsečemi a vytaženými hřebínky.