pohřební kaple sv. Erazima

Orientovaná stavba obdélného půdorysu s připojeným užším presbytářem apsidálního obrysu. Stavba překrytá sedlovou střechou s prejzy, nad závěrem presbytáře 3 valby. Vnější fasáda stavby poměrně prostá, členění provedeno regotizovanou úpravou šesti oken a průčelí. Západní štít hladce omítnutý, ramena chráněná kamennými deskami s profilací provází pravoúhle zalamovaný vlys s motivem kružbiček a konzolek (z keramických tvarovek). V ose štítu zazděný kamenný erb. V ose západní stěny portál s tupě lomeným záklenkem, kolem archivolty navíc pás posetý kraby a vrcholící křížovou kytkou. V podélných stěnách 2 na výšku obdélná okna s hrotitým záklenkem, na západní straně v úrovni patra kruhové okno, v líci osazena terakotová rozeta s motivem kružeb.