pohřební kaple sv. Kříže (rodiny Chotků)

Pohřební kaple sv. Kříže je situována na hřbitově jižně od silnice, naproti dominikánskému klášteru. Kaple stojí uprostřed obdélného pozemku hřbitova, márnice na jihozápadní straně a ohradní zeď na severní straně areálu při silnici. Ústřední hrobní kaple Chotků čtvercového půdorysu stojí na kamenné, kvádrové podezdívce. Ve střední části je pravoúhlá edikula nesená dvěma dórskými sloupy. Boční stěny člení rustika. Zdi a sloupy jsou propojeny průběžným kladím. Na nárožích vynikají pilířky s ozdobnými mřížemi. Interiér je zaklenutý segmentovou klenbou s kazetami. Pod kaplí je vyzděna hrobka, na severní a jižní straně s výklenky pro rakve. Předmětem ochrany je areál kaple sv. Kříže - kaple, márnice, ohradní zeď s branou a příslušné pozemky.