pomník obětem I. světové války a pomník MUDr. J. Bartoňovi

Pomník v parkové úpravě na obdélném pozemku. Ústředním motivem je žulová pyramida s nápisem “Padlým vojínům ve světové válce 1914 - 1918 věnují občané” a se jmény padlých. Po obou bocích ji doprovázejí dva hranolové menší žulové pomníčky, na levém vyleptána mapa Čech s trnovou korunou, nad níž nápis: “Na věčnou paměť všem kdož trpěli bojovali a umírali aby vlast naše živa byla. Na levé boční stěně státní znak 1. Československé republiky, na pravé boční stěně přísahající ruka a heslo věrni zůstaneme a letopočet 1938. Pravý pomníček nese nápis: “Světlé památce našeho občana MuDr. Josefa Bartoňě odborného dětského lékaře v Pardubicích, který byl za války pro vlasteneckou činnost dne 2. čevence 1942 v pardubickém zámečku německými okupanty umučen. jeho choť umučena dne 23. prosince 1942 ...”. Na levé stěně pomníčku vyleptána přísahající ruka s heslem Věrni zůstaneme a letopočet 1945. Na obou bočních pomníčcích položeny kovové trnové koruny.