pomník padlých 5. května 1945

Podstavec památníku tvoří žulový kvádr, který je umístěn mezi dva betonové pražce spojené kolejnicemi. Na podstavci je zlacený nápis 5.V.1945. a bronzová destička s reliéfem. Na podstavci je umístěna hlazená žulová deska se zlaceným majuskulním nápisem: VĚČNÁ PAMĚŤ A LÁSKA/MUČEDNÍKŮM REVOLUCE/VY JSTE NÁM DALI ŽIVOT I SVĚTLO/MY VÁM DÁVÁME JEN VĚRNOST//BASETLÍK STANISLAV/JANOVSKÝ VÁCLAV/MAREK MIROSLAV/MORAVEC KAREL/STRAŠIL JAROSLAV/VOCL VÁCLAV/ZMEK JOSEF Velký kříž z kolejnic stojící vedle pomníky byl nahrazen menším stylizovaným křížem z kusů kolejnic natřených bílou barvou. Svislé břevno je netypicky delší než vodorovné. V místě křížení břeven je umístěna bronzová deska s poloreliéfem ruky v gestu přísahy (palec, ukazovák a prostředník vztyčeny, prsteník a malík pokrčeny) a s majuskulním nápisem VĚRNI ZŮSTANEME.