pomník padlým I. světové války (Vdova)

Na betonovém podstavci je nižší obdélný pískovcový stupeň s rozšířenou vrchní římsou a na něm sokl nahoru se konventně rozšiřující. Na něm na nízkém soklu pískovcová postava ženy s dítětem. Žena má pravou nohu pokrčenou, kontrepost, dlouhou přepásanou sukni, nahoře halenku s krátkými rukávy, zapnutou na obdélné knoflíky. V pravé ruce, kterou má na prsou drží květ. Levou rukou drží dítě za levou ruku, kterou má dítě pokrčenou vzhůru a s prsty u hlavy. Oblečené je do šatů, pravá ruka u těla. Vzadu je žena opřená o pařez s lipovými listy. Vpředu na soklu reliéf s helmou, dvěma kříži a ratolestí, kolem nápis: ONI DALI ŽIVOTY VY DEJTE LÁSKU. Vlevo na soklu sochy: J. KADLEC. Vzadu ve stupni kovová dvířka do schránky. (autor popisu: V. Paukrt)