posádková nemocnice

Areál posádkové nemocnice tvoří celé karé-blok „DD“ ve východní části zástavby Hlavní pevnosti. Areál je vymezen tvarem a velikostí městského bloku – východní část je tvořena mohutnou trojkřídlou budovou a před ní je nádvoří s bývalým parkem, jenž je na západní straně oddělen od ulice Fučíkova zdí a objekty vrátnice při vstupu do areálu. Na severu zeď navazuje na severní křídlo budovy nemocnice, na západě na objekt bývalého pivovaru. Zeď je cihlová, omítnutá, Trojkřídlá budova o půdorysu širokého “U”,v hlavním východním křídle jednopatrová, severní i jižní boční křídla dvoupatrové s menší světlou výškou podlaží. K západnímu konci obou bočních křídel přiléhají po severní respektive jižní straně přízemní přístavky, svírající s nimi pravý úhel - francouzský typ s čestným nádvořím.