pravoslavný kostel sv. Olgy

Zděná centrální stavba s představenou věží, krytá kupolí. Věž je ukončena polygonálním nástavcem, menší polyg. věžičky v nárožích. K čtvercové lodi s plochou kupolí přiléhá na V nižší půlkruhová apsida, na Z obdélné podkruchtí s valenou klenbou a menší čtvercová předsíň s klenbou neckovou a menšími prostorami po stranách. Stěny interiérů člení pilastry a volně stojící sloupy, nesoucí profilovanou oběžnou římsu, mezi předsíní a lodí profilované ostění portálu s dveřmi o stlačeném záklenku. Hlavní vstup dřevěnými vyřezávanými dveřmi v mohutném odstupňovaném portálu s vloženými ornamentálními sloupy a půlkruhovým záklenkem. Okna půlkruhová jednoduchá nízká nebo sdružená se sloupky (v lodi). Oblouky typu oslího hřbetu se uplatňují nad původními vyřezávanými dveřmi mezi předsíní a vedlejšími místnostmi. Vše doplňuje bohatá výmalba - na kupoli lodi 12 medailonů apoštolů, v pendantivech 4 evangelisté, v podkruchtí holubice, na stěnách geometrický ornament.