Průmyslový palác

Architekturu paláce tvoří ústřední hala a k ní se kolmo pojí dvě boční křídla. Stavbu tvoří železná prosklená konstrukce a jen minimum je zděné. Na stavbě se snoubí moderní konstrukční prvky s klasickým neobarokním tvaroslovím a prvky secese. Průčelí hlavní haly tvoří dve zděné věžice zakončené kopulemi, které spojuje mohutný oblouk, jehož celá plocha je prosklena dekorativně pojednanými tabulkami. Věžice pokrývá ve spodní části modernistický geometrický dekor, v horní části se uplatňují neobarokní prvky. Nad průčelí se vysoko tycí věž završená kopulí s hodinami, kterou nesou pouze čtyři nosníky. Ve volném středním prostoru stoupá do věže kovové točité schodiště. Pred toto průčelí je představen přízemní vstupní prostor nesený sloupy, mezi ně je vsazeno několik zděných polí s výjevy lidových tanců. Zadní průčelí je obdobné, do jeho skleněné plochy je vložen vysoký portál. Boční strany haly jsou zcela prosklené barevným sklem složeným do dekorativních motivů. Fasádu bočních hal tvoří segmentově zaklenutá arkáda, jejíž oblouky jsou prosklené. Nad jednotlivými širokými pilastry jsou terče se štukovými symboly ruzných řemesel a odvětví lidské činnosti. V zadní části jsou ke křídlům řripojeny přízemní novodobé přístavby. Interiéru dominuje monumentální žebrový síťově zaklenutý strop.