psí kuchyně

Přízemní stavení ve svahu s polozapuštěným sklepem napravo od protáhlé budovy psince čp. 155. Obdélná stavba na nevysokém hrubě omítaném soklu. Při objektu z jižní strany kamenné schodiště, jehož stěna je kryta kammenými deskami. Jižní vysoký štít bez členění s komínovým odstupněným nástavcem se třemi průduchy kouřovodu. Západní stěna prolomena dvěma čtvercovými dvoukřídlými čtyřtabulkovými okny v dřevěných rámech. Ve spodní části průčelí (sklep) při SZ nároží drobné sklepní okénko. Severní průčelí se vstupem do sklepa s kamennými venýři. Východně od vstupu do sklepa drobné okénko. V prostoru přízemí jedno čtvercové okno obdobné těm na západním průčelí. Ve štítu drobný obdélný okenní otvor. Východní průčelí se vchodem ze zvýšeného terénu od čp. 155. Na východní straně podstřešní dešťový svod. Na východní a západní stěně podstřešní fabion. Zastřešení sedlové, krytina keramická pálená jednoduše kladená bobrovka, při hřebeni kladená dvojitě.