radnice

Řadový dům na jižní straně náměstí o dvou patrech se 7 okenními osami, střední rizalit na 1 okenní osu, nad ním věž, střecha sedlová. Půdorys obdélný se schodišťovým přístavkem do dvora. Průčelí do náměstí: v přízemí sokl, pískovcová bosáž, pseudogotická kamenná ostění oken ve tvaru lomeného oblouku, patrová římsa s obloučkovým vlysem. Okna dřevěná zakončená lomeným obloukem s dřevěnými kružbami. Uprostřed vstupní dveře nad třemi schody, dřevěné, rámové, s pseudogotickými prvky. 1. patro průčelí hladké, okenní oblouky ostění vyrůstají z římsy s obloučkovou výplní, ve středovém rizalitu balkon s parapetem zdobeným kružbami s plaménky, ve středu český lev. Zleva mezi 1. a 2. oknem štuková deska s nápisem: ZA PURKMISTRA FRANTIŠKA HRUBÉHO//, mezi 6. a 7. oknem nápis : ROKU 1812// Patrová římsa zdobená obloučky a kazetami. 2. patro průčelí hladké otevřené pilastry, mezi 1. a 2. a 6. a 7. oknem s vloženým sloupkem s hladkým dříkem ostění oken vyrůstá z římsy, výplň kružbový pás, korunní římsa s rostlinnými motivy. Věž vyrůstá ze středního rizalitu, je kvádrová, s plochou střechou obehnanou pískovcovým zábradlím s obloučky ve tvaru jetelového listu. Na věži hodiny, znak města Hořic, sdružené okénko, ukončující římsa s obloučkovým vlysem.