radnice

Samostatně uprostřed náměstí stojící jednopatrový objekt obdélného půdorysu, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou světle okrové barvy. Střecha sedlová, krytá eternitem, ze zadní strany s vikýři, hambálková soustava se středními sloupky. Hlavní průčelí se sedmi okenními osami, uprostřed výrazně předsazený rizalit, na který navazuje zděná osmiboká třípodlažní věž dělená kordónovými římsami, ze čtyř stran s pravoúhlými okénky v ostění a v nejvyšším podlaží střídavě čtyři arkády s plnými oblouky a čtyři hodinové ciferníky. Vrchol tvoří oplechovaná zdvojená cibulová báň s lucernami, makovicí a korouhví. Patro je přístupné venkovním jednoramenným schodištěm s plnou poprsní, které je napojeno z pravé strany na rizalit. Fasáda na celé budově je hladká, členěná pouze jednoduchými kordónovými a korunními římsami. Okna pravoúhlá, šambránami olištovaná pouze na zadním průčelí, v prvním patře ze všech stran s podokenními římsami. Na čelní straně rizalitu v patře jedno pravoúhlé okno v pískovcovém ostění, pod ním kamenná kartuše s erbem Petřvaldských z Petřvaldu (páv) s bohatým květinovým dekorem, nad oknem v renesančním štítu znak Starého Města s figurami Medvěda a horníka. Západní a východní průčelí s vysokými štíty, čtyřosé, resp. tříosé. Interiér přízemí přístupný vstupy vpravo a vlevo vedle rizalitu, prostory v levém traktu s čistými valenými klenbami a valenými klenbami s výsečemi, v levém traktu s křížovými klenbami. Prostory v 1. a štítovém patře plochostropé a novodobě upravené pro provoz úřadu.