radnice

Dvoupatrový řadový dům radnice, se nachází ve středu SZ fronty náměstí. Dům je kryt mansardovou střechou s prejzy, otevřenou dvojicí vikýřů po stranách a ve středu průčelí o patro převýšenou věžičkou, krytou plechovou bání. Hlavní průčelí je ve středu konvexkonkávně prohnuto. Fasáda je v přízemí členěna rustikovými pásy a přes horní dvě patra sahají toskánské pilastry vysokého řádu, nesoucí profilovanou korunní římsu. Střední, konkávně prohnutá část průčelí je rámována dvojicí toskánských sloupů vysokého řádu a ve výši římsy je zakončena konchou. Korunní římsa krytá prejzy je ve středu průčelí obloukově vyklenuta vzhůru, zasahuje do atiky, která volně přechází do hranolové věže zakončené bání. Dvojice vikýřů po stranách průčelí je zakončena segmentovým štítem. Průčelí je otevřeno devíti osami obdélných oken, v patře okny s obdélnými parapetními poli a segmentovým nebo rozeklaným frontonem. Věžička je otevřena na každé straně jedním vyšším obloukovým oknem, z nichž nad čelním je umístěn hodinový ciferník. Vikýře jsou otevřeny jedním oválným oknem. Vstup do domu je stlačeně klenutým průjezdem ve středu průčelí, jehož konvexně zvýrazněná klenba nese balkón. Interiéry jsou ve vstupu a na schodišti klenuté pruskými klenbami, ostatní prostory jsou plochostropé. Předmětem ochrany je radnice čp. 1 - stavba a pozemek st.p.3/1 (část).