radnice

Samostatně stojící stavba radnice je situovaná vedle kostela sv. Kateřiny v jihozápadní části náměstí. Trojkřídlá patrová budova ukončená valbovou střechou krytou taškami hmotově a výškově převyšuje okolní zástavbu. Hlavní budova má průčelí do náměstí otevřené vznosnými trojdílnými pilířovými arkádami, sklenutými křížovými klenbami. Patro pravidelně člení sedm vysokých obdélných oken zdobených suprafenestrami, střídavě se stříškovými a segmentem proloženými římsami. Střední okenní osu zdůrazňují podložené pilastry s ozdobnou volutovou hlavicí. Osově umístěný vstupní portál v loubí je obdélný s půlkruhově zaklenutým vstupem zdobeným vysokým klenákem, který prostupuje polem supraporty ukončené segmentově proloženou římsou. Na průčelní budovu navazují dlouhá dvorní křídla. Předmětem ochrany je budova radnice čp. 1 a pozemky parc. č. st. 2 a 3 (v rozsahu stavby radnice).