radnice

Budova stojí v J průčelí náměstí, zhruba v jeho ose. Zdivo kamenné, místy smíšené. Vnější omítky novodobé, olíčené bílou a žlutou barvou. Severní, hlavní průčelí bylo novodobou adaptací silně znešvařeno. Omítky členěny vesměs do vodorovných pásů. V ose je vystavěna zatažená hranolová vež. Stavba má lehce obdélný, hloubkově orientovaný půdorys, k jehož Z traktu se pojí úzké, stejně směrované obdélné křídlo. Severní průčelí domu vyčnívá z fronty náměstí o někdejší, dnes zazděné podloubí. Přízemí budovy je děleno do tří symetrických hloubkových traktů. Uprostřed je umístěn široký průjezd. Vnitřní dispozice je značně novodobě adaptována, základní rysy původního členění se však v přízemí uchovaly, naopak člěnění patra je výrazněji pozměněno. Střecha valbová, na věži nízká jehlanová. Krytina pálená. Předmětem ochrany je: budova radnice a pozemek st.p.26.