radnice

Dvoupatrový řadový dům ze smíšeného zdiva o třech okenních osách vstupního průčelí. K budově je v levé části připojena věž, podklenutá širokým průchodem na Kostelní náměstí. Okna pravoúhlá, šestitabulková, jsou v přízemí a patře opatřena polokruhovými nástavci. Jsou osazena v lištových šambránách. Horizontální členění zajišťuje pískovcový obklad přízemí a mohutná korunní římsa se zubořezem. V přízemí pravoúhlý pozdně gotický portál s polokruhovým záklenkem vstupu, profilovaný, z červeného pískovce. Ve cviklech jsou erby se znaky Boskoviců a pánů z Lipé a nad portálem reliéf orlice - znak města. Průčelí je bez štítu. Fasáda má vápennou omítku světle okrové barvy s tmavou římsou. Dvorní průčelí je čtyřosé, dělené plochou kordonovou římsou, bez dalšího architektonického členění, bez štítu se světle okrovou omítkou.