radnice

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, dnes nárožní, nad obdélným podélně orientovaným půdorysem. Střecha sedlová s námětky, pokrytá novodobým lepeným šindelem a s okapní orientací do náměstí. V pultech po dvou pultových vikýřcích. V hřebeni střechy osmiboká oplechovaná zvonička ukončená protaženou cibulkou s korouhvičkou. Zvukové otvory ukončeny segmenty oblouku. Při jižním hrázděném štítu hranolový zděný omítaný komín nad obdélným půdorysem, s kónickou hlavicí podloženou trojicí kordonových pásků, průduch krytý plechovou stříškou ve tvaru segmentového oblouku. Při severním štítu stejný komín nad cca čtvercovým půdorysem. Stěny komínů členěny v nátěru omítky obdélnými plochami s čtvrtkruhově vykrojenými rohy. Podélné průčelí do náměstí členěno hladkým soklem, nevýrazným nárožním hladkým kvádrováním, rýhovaným kordonovým pásem, korunní římsa není-pouze hladký pás z nějž vystupují zhlaví vazných trámů. Přízemí o čtyřech osách, patro o šesti okenních osách (3-3). Ve druhé ose zprava vjezd ukončený obloukem, se zaoblenými odrazníky, orámovaný šambránou s lištou po obvodu, s náběžními články a vrcholovým klenákem s motivem diamantového řezu. Vrata, hluboko za lícem, dřevěná novodobá dvoukřídlá, s jednokřídlými dveřmi v křídle, pokryv široký tupoúhle zalamovaný. Vlevo archivolty vjezdu vsazena vykrajovaná kamenná kartuška s plastickým dekorativním orámováním a reliéfním znakem města. Na průčelí byl do rekonstrukce malovaný městský znak s letopočtem 1591 v obdélné kartuši mezi okny 1. patra, další v kartuši doprovázené lvy namalován nad klenákem hlavního portálu. Vlevo vjezdu dvě obdélná novodobá dřevěná křížem členěná okna, s tabulkami v olověné osnově, za lícem zdiva, orámovaná šambránou s lištou. V ose vpravo vjezdu nad sebou dvě obdélná novodobá dřevěná křížem členěná okna, s tabulkami v olověné osnově, za lícem zdiva, orámovaná šambránou s lištou a podokenní kamennou římsou. V ostěních oken v přízemí zakotveny mříže. Okna v patře stejná jako okna vpravo od vjezdu, druhé okno zprava je iluzivní. Boční průčelí domu hladké, v soklové partii s předstupujícím úsekem lomového zdiva. V patře zachována původní přiznaná hrázděná konstrukce. Štít trojúhelný s přiznanou hrázděnou konstrukcí. Dvorní průčelí s přiznanou hrázděnou konstrukcí patra. Přízemí o šesti osách. Ve druhé ose zleva vjezd ukončený obloukem, orámovaný prostou šambránou, vrata hluboko za lícem, dřevěná novodobá dvoukřídlá, pokryv široký tupoúhle zalamovaný. Nad vjezdem obdélné okno s tesařským rámem, dřevěné křížem členěné, s tabulkami v olověné osnově, mírně za lícem zdiva. Vpravo vjezdu čtyři úzká obdélná okna orámovaná širokými prostými šambránami. Vlevo vjezdu níže položené štěrbinové okénko orámované širokou prostou šambránou a výše položené stejně orámované čtvercové okénko. V patře čtyři osy sdružených čtvercových křížem členěných okének s tabulkami v olověné osnově, za lícem zdiva. Dvě pravé osy náleží zcela uzavřené hrázděné pavláčce nesené čtyřmi dřevěnými konzolami a kryté protaženým pultem střechy.