radnice

Jednopatrový dům, průčelí čtyřosé, vlevo v přízemí vstupní vrata, půlkruhově zaklenuta se středním klenákem. V přízemí pásová rustika, pod okny ornamentální výzdoba, rovné podokenní římsy, nad okny klenáky. Okna šestitabulková v líci zdiva. Profilovaná kordonová římsa, nad vstupem kamenná deska se znakem Bohdaneckých z Hodkova - obdélná deska vroubená lištami, v dolních rozích přesahujícími s majuskulním nápisem: PETR BOHDANECZKY / Z HODKOWA A NA LANTSS / PERCZE ANNO DO / MINI 1547. Uprostřed erbovní znamení Bohdaneckých, ve štítu a klenotu helmy s bohatými rozvilinovými fafrnochy. Okna v 1. patře v líci zdiva, šestitabulková, kolem oken štukové šambrány, nad okny trojúhelníkové frontony, pod okny rovné podokenní římsy, nesené štukovými konzolami. Nad profilovanou korunní římsou vysoký volutový štít, uprostřed jedno okno se žaluziemi, s profilovanou šambránou nad okenním klenákem a segmentovým frontonem. Podokenní římsa rovná, se štukovými konzolami. Kolem oken kanelované pilastry nesoucí profilovanou římsu, nad ní kýlový oblouk, v něm hodiny, ve vrcholu a po stranách piniové šišky. Nad štítem a na nižším hranolu cibulová báň, lucerna makovice zakončená šesticípou hvězdou. Střecha sedlová, hřeben rovnoběžný a kolmý k náměstí, eternit, plech.