radnice

Budova radnice leží v horní, severní části náměstí, v těsném sousedství budovy muzea. Jedná se o patrovou budovu o pěti okenních osách se středním rizalitem. Okna jsou novodobá, trojdílná, v rizalitu je okno dvoudílné. Původně bývaly po stranách rizalitu dvě dvojice sdružených oken. Původní šambrány oken byly novým oknům přizpůsobeny. Okna po stranách rizalitu mají šambrány společné, s náznakem uch. V přízemí rizalitu je umístěn polokruhem zaklenutý vchod s profilovanou šambránou v záklenku. Nad vchodem jsou umístěny 3 znaky: znak města a dva znaky šlechtických rodů z Kokořova a Wartenberka. Nároží stavby doprovázejí pásové lisény. V mansardové střeše nad rizalitem byl zřízen vikýř čtvercového tvaru, na němž v šambráně s uchy je osazen ciferník hodin. Po jeho stranách jsou dvě malá okénka. Vrchol tvoří štít s vykrajovaným listovým ornamentem a náznakem „božího oka“ v tympanonu. Na vrcholu střechy je vztyčena věžička s cibulovou bání. Plechová korouhvička je vyříznuta ve tvaru dračí hlavy.