radnice

1/ radnice 2/ hospodářská budova 1/ radnice Jednopatrová nárožní budova o 5 okenních osách se středním rizalitem, jež tvoří prorůstající třípatrová hranolovitá věž. V přízemí je prolomena půlkruhovým vchodem průjezdu. Okna jsou lomená s hladkou šambránou, ve třetím patře čtvercové ciferníky hodin. Věž ukončena trojúhelníkově vybíhající římsou a jehlancovitou střechou, pobitou plechem. Ustupující části stavby jsou ve fasádách bez členění, okna obdélná s plošnými šambránami. Střechy sedlové, tašky. Boční fasáda o 2 osách, v přízemí vstupní dveře s nadsvětlíkem a dvěma schody. Vlevo od vchodu jedno obdélné okno s poutcem, v patře 2 osmitabulkové okna. Levá strana fasády – 2 iluzivní okna nad sebou. Zadní fasáda v patře a přízemí 3 okna, 1 s mříží v přízemí. Na zadní fasádu je připojen přístavek s pultovou stříškou a dvoukřídlými dveřmi, zarámována barvou s obdélným oknem a v rohu obdélnými dveřmi. Nad přístavkem jsou 2 obdélná okna orámovaná barvou. Nad vstupem je kovaný znak s nápisem obětem války 1914-1918, po stranách vstupu kovové desky se jmény obětí. 2/ hospodářská budova K zadní části radniční budovy přistavěno do dvora ubíhající přízemní hospodářské stavení o 8 osách, uzavírající radniční dvůr ze severu. Objekt je krytý sedlovou střechou s pálenou krytinou. Na dvorní křídlo v pravém úhlu navazuje další hospodářský objekt (proti radnici) - má segmentově zaklenutý průjezd, troje plochá dvoukřídlá vrata. Zadní fasáda do parku - břízolit, 4 okna vpravo od průjezdu zčásti zazděná.