radnice nová

Řadový, hloubkově orientovaný dům se čtyřosým průčelím, zakončeným konvexkonkávně zvlněnou atikou. Omítka sytě růžové barvy, architektonické doplňky bílé, erb a vázy v okrové bravě. Dům je v přízemí prolomen třemi oblouky polokruhově sklenutých arkád na pilířích s novodobu úpravou porchu umělým kamenem. Záklenky lemovány profilovaným ostěním s plochými klenáky ve vrcholech. Ve cviklech přízemí pásová rustika. Podloubí sklenuto křížovými hřebínkovými klenbami. Stěna domu je prolomena třemi otvory - pravý zaklenutý segmentově, s novodobým výkladcem, prostřední zaklenutý také segmentově s plochým pískovcovým ostěním a levý s polokruhově zaklenutým omítnutým portálem. Portál má široké ostění, hladké římsky a podložený klenák. Jsou v něm osazena klasicistní vrata se sluncovými výplněmi, zubořezem na římse nadpraží a klapačkou v podobě pilastru s iónskou hlavicí. Fasáda je horizontálně členěna profilovanou kordonovou římsou nad přízemím, širokou profilovanou římsou nad prvním patrem, dvěma zvlněnými profilovanými římsami pod a nad otvory atiky a zprohýbanou oblamovanou profilovanou korunní římsou. Vertikální členění pomocí pilastrů na okrajích a mezi okenními osami, mají v patře i na atice kompozitní hlavice s volutami, krajní a střední pilastry jsou jednoduché, mezi 1. a 2. a 3. a 4. okenní osou podložené. Čtyřtabulková okna prvního patra jsou osazena do lištových šambrán s ušima. Mají zalamované suprafenestry - v krajních osách s oblou, ve středních se zašpičatělou střední částí. Parapetní výplně nesou volutový rokokový ornament, v krajních osách vyplněný mřížkou. Nad římsou, oddělující atiku se ve 2. a 3. okenní ose vypíná trojúhelný tympanon. Na jeho vrcholu je na soklu osazen alianční valdštejnský znak, zakončený knížecí korunkou. Otvory atiky jsou zaslepené. Niky v prostředních osách mají vloženy rokokové vázy a v záklenku mají mušlový motiv. Niky na okrajích jsou mají zalamovaný záklenek lištových ostění a parapetní výplně z rokajového motivu, obklopujícího nepravidelné reliéfní zrcadlo. Nad korunní římsou jsou umístěny čtyři rokajové vázy. Čtyřosé dvorní průčelí špinavě žluté barvy má fasádu zakončenou profilovanou korunní římsou. Okna jsou osazena do fasády hladce, jsou nečleněná. Podstřešní okenní otvory jsou čtvercové, bez oken. Vstup na dvůr segmentově zaklenutým otvorem v pravé okenní ose.