radnice stará

Jednoposchoďová budova o 5 osách s porušeným průčelím s velkým trojúhelným štítem, z jehož vrcholu vyrůstá dřevěná hodinová věžička. Vpravo osazen barokní portál půlkruhový v pravoúhlém rámu, v závěrovém klenáku městský znak, nad portálem uprostřed rozeklaného frontonu osazen plastický říšský znak. Vstup vpravo do někdejšího, vzadu předěleného, průjezdu s křížovými poli s mírnými hřebínky. Čtvrtému poli odpovídá honosné schodiště do patra s profilovaným kuželkovým zábradlím. Na levém nároží schodiště se jeví pozdně gotický polygonální pilíř s profilovaným soklem. Přechod do hranolové profilované desky tvoří konzolky s lístky. V průjezdu zazděny i další detaily v pravém pilíři při nástupu schodiště. Vpravo dispozice hloubkový trakt s křížovými hřebínkovými klenbami, vzadu vložen rovný strop. Vlevo průjezdu při ulici obdélný prostor s dvojicí křížových polí. V zadním traktu za schodištěm rovněž křížová pole. Vlevo dispozice od náměstí směrem dozadu je prostor s jedním křížovým polem, následuje nižší valená klenba až dozadu. 1.patro je plochostropé, toliko s fabiony. Pod schodištěm do patra sestup do sklepů. Pravoúhle se lomící schodiště má zprvu kamennou, níže cihelnou klenbu. Vstupuje se z něho do sklepa při náměstí s půloválnou valenou klenbou s vrcholnicí rovnoběžnou s průčelím. Odtud směřuje do 2.suterénu kamenná chodba směrem dozadu. (Ing. Janková, 1987)