radnice - Starý rathaus, dům U slunce

Jednopatrový dům na nároží Valdštejnova náměstí a ulice Chelčického s hlavním průčelím s podlubím do náměstí. Průčelí: hlavní o třech okenních osách má v přízemí tři arkády podloubí s plošnými šambránami archivolt. Arkády spočívají na hranolovitých pilířcích s jednoduchou profilací. Patro, od přízemí oddělené kordonovou římsou, je členěno vertikálně čtyřmi ionisujícími pilastry podchycenými pod římsou plochými volutovými konzolkami s festony. Hlavice pilastrů nesou úseky kládí. Okna obdélná s profilovanými šambránami, pod okny v rámové výplni jsou rozmístěny oválné obrazce s rozetami uprostřed. Barevnost: plocha světlý okr, články středně šedá. Jižní průčelí do ulice Chelčického v téže barevnosti, architektonicky nečleněné, okna klasicistní. Na západním konci severní strany bočního křídla pravoúhlý renesanční bosovaný portál. Střecha valbová.