rodinný dům Julia Pelikána

Rodinná vila tvořena obytnou částí, na severní straně doplněna o přízemní část se dvěma ateliéry, umístěna do zahrady, obehnané oplocením, které tvoří cihlová podezdívka, omítané hranolové pilířky ukončené kamennými koulemi a drátěné kovové výplně. Vlastní dům přibližně obdélného půdorysu s krátkými postranními rizality, kryt sedlovou střechou se skládanou pálenou krytinou. Fasáda s břízolitovou omítkou doplněna malým balkonem nad vstupem na jižní straně domu a dalším balkonem se segmentovým kovovým zábradlím ve druhém patře zahradní fasády. Zahradní fasáda v zásadě dvouosá prolomena dvoukřídlými šestitabulkovými okny a ukončena dvouosým mírně ustupujícím štítem. Ateliérová část prolomena velkoformátovými dělenými ateliérovými okny v různé výšce na severní straně do ulice a zdůrazněna pravoúhlou korunní římsou, podcházející okenní otvory. Fasáda kombinuje šedou břízolitovou omítku základních ploch se světle okrovou omítkou plastických prvků a keramické obložení soklu imitace režného zdiva. Západní strana je prolomena dvoukřídlými vraty. Při severovýchodním nároží umístěna socha dívky se džbánen na rozšíření soklu domu.