rodinný dům Karla Pragera

Z ulice stavba původně působila nenápadně – sevřená kostka s keramickým obkladem, po obou stranách s hladkými plochami oken bez členění. Byla to vila pro dvě generace: dva velké byty v každém podlaží. Jedno podlaží navazující přímo na úroveň terénu, druhé spojené vnějšími schody. Zahradní parter fungující jako společný obývací prostor. Přestavbu pro začlenění další rodiny řešil architekt Jan Louda. Na původní Pragerovu stavbu nechal položit rozpůlený kovový válec (původem konstrukci senážní věže). Na kostku usadil kovovou klenbu, dům na domě, možná první pražský penthouse, obklopený svou vlastní terasou na střeše hostitele. Vznikla zajímavá kompozice, která ukázala generační rozdíl a zároveň tvůrčí souhru. V roce 2007 vila změnila majitele.