šachtová vápenka

Jednoduchá šachtová vápenka tvaru komolého kužele z lomového kamene o výšce 1362 cm, o průměru v úrovni terénu 1315 cm a v úrovni koruny 880 cm, přistavěná ke skalní stěně. Vápenka o jedné šachetní peci se třemi topnými a vyvážecími otvory, prolomenými v patě objektu a zaklenutými půlkruhovým záklenkem. Jícen šachtové pece se zbytky cihelno šamotové vyzdívky. Nad vrcholem kleneb otvorů prolomeny odvětrávací otvory. Po obou stranách čelního otvoru v tělese vápenky mělké obdélníkové niky s průduchy v horní části. Na tělese vápenky se nachází další průduchy, tj. otvory do vzduchových kanálků vedených v tělese vápenky. Nad klenbou centrálního vyvážecího otvoru ve zdivu osazena kamenná deska s nápisem: GOTT / segne unserer / Unternehmung / 1856. Z východní strany přiléhá k vápence zavážecí rampa z lomového kamene.