Salzerova reduta

Původně tři na sebe navazující samostatná opevnění – reduty, z nichž se dochoval pouze jeden. Reduta je přístupná vstupní branou, zaklenutou valenou segmentovou klenbou a má dvě části: redutu a centrální objekt. Centrální objekt je postaven na původním nádvoří reduty jako přízemní objekt s jedním centrálním prostorem, zaklenutým valenou klenbou a dvěma kratšími bočními křídly, rovněž zaklenutými valenou klenbou. Střecha je sedlová, valbová. Krov je novodobý, vaznicový. Po levé straně je dodatečně dostavěno patrové křídlo s plochostropými místnostmi. Jednotlivé prostory jsou osvětleny malými obdélnými okénky se segmentovými záklenky – původní dělostřelecká střílna. Po stranách každého okénka jsou úzké obdélné pěchotní střílny. Fasády jsou hladké vápenné, okna mají kovové okenice, vstupní dveře nově vybudované v původních dělových střílnách. Reduta je třístranná, z vnějšku vyzděná červenými pálenými cihlami s korunou, která je zakončena kulatou římsou s hliněným drnem. Vstup do prostoru reduty je u kamenných základů původního dřevěného mostu. Průchod je stejně jako vstupní portál zaklenut stlačenou valenou klenbou. Portál je vyzděn z pálených cihel, omítnut. Je zdoben dvěma krajními širokými sloupy, horizontálně kanelovanými, zakončenými jednoduchou hlavicí se stříškou a kamennou koulí. Ve vrcholu je portál ukončen trojúhelným štítem s dvěma vsazenými deskami, nesoucími nápis: FERDINANDUS . IMP . AUST . / . MDCCCXXXV. Z druhé strany je venkovní zeď zakryta mohutným, postupně se svažujícím valem. Podél zdi uvnitř valu je vestavěná střelecká galerie, na straně k vodě s kasematními prostorami, přístupnými ze dvora reduty. V nich je umístěna původní studna, dnes zakryta betonovými překlady. Ve svahu v prostoru dvora pevnůstky jsou druhotně postaveny novodobé betonové terasy a kovové přístřešky. K redutě provozně patřil i dřevěný most, postavený na kamenných základních zdech.