Schillerova kolonáda

Na dům č.p. 237 se brankou napojuje tzv. Schillerova kolonáda o délce šesti dórských sloupů nesoucích profilované kladí s letopočtem 1836 (římskými číslicemi) a římsu. Na kolonádu navazuje zděný altán na půdoryse nepravidelného osmiúhelníka členěný pouze ze tří stran směrem do parku jónskými polosloupy na soklu, ve střední (delší) straně sdruženými, nesoucími profilované kladí a ve střední části také segmentový štít. Mezi polosloupy prolomena půlkruhově zaklenutá okna a nad nimi okna oválná s šambránami. Okna s dřevěnými okenicemi lícují s průčelím. Hladkou fasádu ostatních stran člení pouze půlkruhově zaklenutá okna a hlavní římsa. Vstup s půlkruhovým záklenkem prolomen ze severní strany, nad ním jedno oválné okno. Altán zakončuje vysoká profilovaná atika.