Schirdingerovský dům

Třípatrový dům o třech okenních osách s vysokým štítem. Fasáda je hladká s obdélnými okny v kamenném profilovaném ostění s prutem. V přízemí je kamenný lomený portál s bohatě profilovaným ostěním na pravoúhlých vzpěrách s masitými kraby a křížovou kytkou. Lomený oblouk vyplňuje barokní světlíková mříž. Gotický schodovitý štít s věžičkou, je vícepatrově rozčleněn úzkými lizénami, slepými oblouky a větracími otvory a líce klenby na oknech jsou ozdobně profilované. Dříve byl ve fasádě zapuštěn erbovní reliéf chebských rodů s letopočty 1000, 1488, 1793. Třípatrový dvorní trakt má dvouposchoďovou arkádovou chodbu a dřevěnou pavlač z r. 1603. Schirdingerovský dům je ojedinělou ukázku renesančního uspořádání domu.