seník VI

Na obdélném půdorysu volně stojící užitná stavba s přístavkem. Na nízké podezdívce tvořené na sucho kladenými lomovými kameny je vystavěna trámová konstrukce s prkenným bedněním. Prkna jsou řazena vertikálně po celém obvodu objektu. Seník přístupný od východu na osu pravoúhlým vchodem tvořeným vertikálně spojenými prkny, připevněnými k objektu čtyřmi pásovými závěsy a horizontálně jsou dveře děleny na dvě části. Nad dveřmi je ve štítu umístěn pravoúhlý vstupní otvor chráněný dvoukřídlými dveřmi, připevněný pásovými závěsy. K západní stěně přiléhá vysoký přístěnek přístupný z východu vstupem zabírajícím takřka celou plochu stěny a uzavřený dvoukřídlými dveřmi. Seník je kryt sedlovou střechou s pálenou drážkovou taškou.