silniční most

Jednoobloukový šikmý segmentově klenutý silniční mostek na komunikaci o šířce 7 m, šikmé délky 10m, šířky 4,85 m; s plnými parapetními zídkami. Převýšení oblouku je cca 50 cm, zídky jsou vysoké 95 cm. Most je vyzděn a zaklenut z pískovcových kvádrů, s nahrubo zarovnaným, nevyhlazeným povrchem, se stopami ručních kamenických nástrojů. V úrovni mostovky je opatřen na obou čelech shora okosenou římsou. Boky jsou prodlouženy formou šikmých křídel, viditelných vždy po jedné straně mostu, protější břeh je vždy zasypán zeminou a vysvahován. Bez destruktivního průzkumu nelze ověřit hloubku koryta a výšku pilířů mostku, dno potoka je silně zaneseno naplaveninami. Dle sdělení pamětníků a historické fotografie byly koruny zídek kryty ještě kamennými deskami, které se nedochovaly, pouze v jednom krajním kvádru je dochován fragment železného spojovacího trnu, který snad mohl zajišťovat krajní desku proti případnému posunu. Zídky nejsou zachovány kompletní, několik kvádrů z okrajů chybí (2 údajně deponovány na jiném místě v obci). Mostovka pravděpodobně překryta živičnou vrstvou při novodobé úpravě silnice.