silniční most

Most na řece Berounce situovaný na severním okraji Liblína, převádí přes řeku komunikaci Liblín – Kozojedy, situovaný na hranici okresů Rokycany a Plzeň-sever. Přímý železobetonový obloukový silniční most (celková šířka = 7,5 m, délka = 138 m) na severním okraji Liblína. Převádí silnici II. třídy, spojující obce Liblín a Kozojedy, před řeku Berounku. Nosnou konstrukci mostu tvoří 2 pole vetknuté plné železobetonové klenby o světlosti 50 m, po stranách mostu nad břehy dvojice podjezdů s přímou trámovou železobetonovou konstrukcí o světlosti 5 m. Mostovka je železobetonová, žebrová, nad oblouky podpíraná sloupky. Železobetonový střední hranolový pilíř je ve spodní části obložen žulovými kvádry, opěry jsou také hranolové železobetonové. Vozovka původně dlážděna kostkami, dnes má asfaltový povrch; vyvýšené chodníky na obou stranách mostu z betonových desek. Zábradlí nad krajními poli plné železobetonové s vodorovným pásováním, ve střední části mostu zábradlí tvoří betonové sloupky spojené kovovými trubkami.