silniční most č.00423-1

Most č. 00423-1 je situován na hlavní průjezdné silnici v severovýchodní části obce a přemosťuje tok řeky Lomnice. Svou osou je orientovaný SSV-JJZ. Je konstruován jako železobetonový s horním obloukem, se zavěšenou mostovkou, kolmý. Dva vyklenuté železobetonové oblouky, jejichž povrch je členěn vpadlinami. opřené o nábřežní pilíře, jsou vzájemně zavětrovány třemi horními. vzájemně zavětrovanými příčníky. V obloucích uchyceno na každé straně osm táhel dole spojených dolními příčníky, na nichž je uložena mostovka, vyztužená podélnými trámky. Betonová konstrukce mostovky ve velmi špatná. povrch betonu zvláště ve spodní části odpadává a dochází k obnažování ocelové výztuže. Po stranách mostu osazeno ocelové zábradlí s vložením jednoho betonového sloupku do každého pole. Nábřežní pilíře jsou betonové, na nárožích s vloženými tesanými kamennými kvádry pod ložiskovým uložením mostu. Styk oblouků s pilíři je zajištěno ocelovými ložisky pro vyrovnávání objemových změn konstrukce, jejichž valivá část je zakryta plechovým truhlíkem. Vozovka na mostě je z drobných kamenných kostek obloukovitě pokládaných. Po stranách chodníky. ohraničené kamennými obrubníky. Ve vozovce sazeny malé vpustě s odtokovými trubkami ve spodní části mostovky. V bezprostřední blízkosti mostu osazeno zábradlí do betonových šikmo okosených sloupků. Koryto pod mostem přirozené.