silniční most č. 160-007

Most č. 160-007 je situovaný v extravilánu, na silnici Český Krumlov - Rožmberk nad Vltavou, vedoucí v úpatí zalesněných vrchů a přemosťuje bezejmenný lesní potok. Svojí podélnou osou je orientovaný přibližně S–J. Je konstruován jako masivní, jednoobloukový, levošikmý, s horní mostovkou, s křídly. Délka mostu je cca 9,80 m, šířka 8,07 m, volná šířka 6,69 m a výška 4,10 m. Zdivo je z lomového kamene na vápennou maltou, povrch opatřen hrubou stříkanou cementovou omítkou. Opěrné zdi v. cca 1,30 m vynášejí nízký segmentový klenební oblouk o šikmé světlosti 4,30 m, jehož vrcholnice je vodorovná a leží 1,50 až 2,40 m nad dnem koryta a 1,57 m pod úrovní komunikace. Dimenze klenby, tvořené drobným plochým lomovým kamenem, je cca 75 cm. Omítka podhledu klenby je silně opadaná. U mostu byly odstraněny oboustranné parapetní zídky a v současné době vrcholí betonovou římsovou korunou, š. cca 58 cm cm s přesahem 9 a 14 cm, s překapníkem. K západní straně mostu (strana návodní) se připojují šikmá křídla, 1,20 a 1,80 m dlouhá, z lomového omítnutého kamene. Na opačné straně jsou křídla dlouhá 3,30 m a ve vzdálenosti 3,10 m od čela mostu je prostor mezi nimi přepažen betonovou zdí s osazenou odtokovou troubou. V betonové koruně jsou osazena ocelová svodidla. Komunikace na mostě je živičná, se spádem k severu. Koryto pod mostem je svažité s výškovým rozdílem 90 cm, zaneseno naplavenou hlínou a kameny.